Wke

Hoe te ambidextrous geworden

Michelangelo, Einstein, Tesla, Leonardo da Vinci en Truman waren allemaal fysiek tweehandig. Hier zijn enkele tips om te leren hoe het te doen. Deze zijn verzameld van vrienden, boeken, en het internet.

Stappen

Hoe te ambidextrous geworden. Oefen met alles wat je doet.
Hoe te ambidextrous geworden. Oefen met alles wat je doet.
 1. 1
  Oefen met alles wat je doet. Houd je glas met je niet-dominante hand, open uw deur, hamer een spijker, je tanden poetsen, scheren, enz. Zet uw muisknoppen, ook. Probeer te onthouden om uw andere hand te gebruiken met de kleine dingen.
 2. 2
  Geduld is de sleutel. Geef jezelf hetzelfde geduld zou je een kind leren hoe te openen van een blik soep, ontgrendelen de deur te geven, en zo verder. Je bent hard-bedrading van uw hersenen om iets onbekends te leren, net als een kind dat leert om dingen te doen voor de eerste keer, dus laat initiële frustratie contact met u op.
 3. 3
  Beginnen dingen in tandem doen: Werveling 2 glazen water met beide handen tegelijk. Gooi 2 proppen papier op hetzelfde moment, vangen 2 ballen, "wax on, wax off." Voelen hoe het is om beide handen te gebruiken op hetzelfde moment. Streven naar het bereiken van evenwicht in je armen en handen.
 4. 4
  Beginnen met het schrijven of tekenen met beide handen. Tack neer wat papier en begint tekenen vlinders, vazen, symmetrische objecten, schrijven woorden, letters, vormen, of wat al niet. Hoewel uw schrijven verschrikkelijk zal zijn op het eerste, schrijf een paar regels elke dag vanaf het begin.
 5. 5
  Schrijf zig-zag/like een dotmatrix: Om dit alles te nemen naar het volgende niveau, schrijven van links-naar-rechts (normale richting) met uw rechterhand, en van rechts naar links met je linker, het schrijven van achteren zinnen die eruit corrigeren wanneer gehouden tot een spiegel. (Dit wordt boustrophedon.) Dit is nuttig omdat righties worden gebruikt om schrijven "van duim pink", en kunnen meer natuurlijke schrijven met hun linkerhand het achteruitrijden schrijven.
 6. 6
  Leren jongleren. Drie en vier ballen. Een geweldige manier om je zwakkere arm trainen.
 7. 7
  Schrijf met uw andere hand. Het is zeker mogelijk om te schrijven met je niet-dominante hand - het vergt oefening en vastberadenheid hoor!
  • Oefen het schrijven met je niet-dominante hand voor een maand of meer. Elke dag, schrijven uit het alfabet met behulp van uw niet-dominante hand in kleine letters, hoofdletters en cursief (als je weet hoe). Op het eerste je hand wankele zal zijn en de letters zal niet worden bijna net zo netjes als met uw andere hand. Echter, blijf oefenen en uw schrijven zal beginnen om beter te worden.
  • Als je een leftie probeert te schrijven met je rechterhand, zet de pagina 30 graden linksom. Als je een rightie probeert te schrijven met je linkerhand, draai de pagina 30 graden rechtsom.
  • Niet "klauw" uw hand. Het kan verleidelijk zijn om het potlood zo strak mogelijk te begrijpen, waardoor je hand om bal op als een klauw, maar dit zal je van effectief schrijven stoppen en kan uiteindelijk kwetsen. Kennis te nemen van hoe je hand is gepositioneerd en draai het omhoog nu en dan als je schrijft.
  • Versterk je niet-dominante hand. Probeer het gewichtheffen met je andere hand om te helpen de spieren te versterken. Begin met lichte gewichten en als je sterker, gebruik zwaarder en zwaarder degenen.
  • Schrijf met je goede hand in de spiegel om te zien hoe het eruit zou zien schrijven met je andere hand. Dit geeft u een duidelijke visuele cue om de methode en helpt je hersenen om dezelfde actie voor uw niet-dominante hand beeld.
  • Oefen deze technieken dagelijks gedurende minstens een maand, misschien langer. Binnenkort zul je vloeiend te schrijven met je niet-dominante hand, met zeer weinig fouten.
  • Gebruik uw andere hand om te schrijven "The quick brown fox jumps over de luie hond. De luie hond besluit om wakker te worden en zijn niet-lui ', of soortgelijke voor de praktijk. (De zin voorgesteld, is een goed jaar voor de praktijk omdat het een pangram, wat betekent dat het een zin die alle letters van het Engels alfabet bevat.)
  • Je hand kan beginnen te spannen bij het begin, maar neem een ​​pauze en probeer het later opnieuw, als deze spanning zal uiteindelijk wel weggaan.
  • Een andere manier: Zoek een kleine paragraaf en de praktijk het schrijven van de paragraaf over en weer. Ook op zoek naar het verschil in de geschriften, en zien welke letter je moet beter op.
  • Gebruik een pen die gemakkelijk stroomt, om het schrijven te helpen. En goede kwaliteit papier helpt om de ervaring nog aangenamer te maken.

Tips

 • Verwacht niet dat je perfect schrijven in een week van de praktijk met uw niet-dominante hand, vergeet niet, het duurde u langer dan een week om perfecte pen controle met uw dominante hand! Het kopen van een handschrift boek voor kinderen ontworpen en samen met de volgende oefeningen kunnen helpen.
 • Als u wenst te snel vooruit, probeer dan alleen het schrijven van een paragraaf (van links naar rechts) elke dag met je niet-dominante hand. Na een of twee weken, moet je grote verbetering zien. Onthoud: Rome werd niet in een dag gebouwd, maar geen volk heeft geprofiteerd van een honderd jaar oorlog.
 • Blijf geduldig, neem het traag, en veel plezier ermee. Je zult het krijgen.
 • Spiegel uw activiteiten: Doe dingen met de klok mee en tegen de klok tegelijk.
 • Als je niet-dominante hand is zwak en je het wilt gebruiken met gereedschap en voor zware activiteit, pick-up een paar grote Chinese Stress Balls (ze moeten zijn de groten), en probeer je hand en vingers te oefenen op deze manier als je bent op de telefoon, mousing, enz. Uiteindelijk krijgen tot het punt waar u vloeiend de ballen in je handpalm kan draaien zonder ze aan te raken.
 • U kunt ook proberen het sporten met de andere zwakke kant, als de sport is voor u gemakkelijk met de sterke hand.
 • Als je zou willen, een andere manier om te oefenen is door het schilderen van uw nagels.

Waarschuwingen

 • Als je scheren met je niet-dominante hand, wees voorzichtig niet om jezelf te snijden. Omdat je niet gewend bent aan het gebruik van die hand, zal het niet veel voor u te glijden en per ongeluk snijd je gezicht, benen, enz. Hetzelfde geldt voor hameren nagels in - voorzichtig zijn om de dominante hand houden van de niet smash nagel!