Wke

Hoe om te gaan met de na-effecten van verkrachting

De meeste slachtoffers van verkrachting lijden aan een reeks van symptomen. Er zijn zowel psychologische en fysieke gevolgen in de nasleep van verkrachting of aanranding.

Stappen

Hoe om te gaan met de na-effecten van verkrachting. Onthoud altijd niet alleen.
Hoe om te gaan met de na-effecten van verkrachting. Onthoud altijd niet alleen.
 1. 1
  Onthoud altijd niet alleen. Veel vrouwen en jonge meisjes lopen op de planeet vandaag en zijn verkracht of seksueel misbruikt. Je bent niet alleen.
 2. 2
  Doe wat onderzoek op verkrachting trauma syndroom. Leren over de medische en psychologische aandoeningen van overlevenden van de aanval werd door onderzoekers genoemd als een positieve coping-vaardigheid in verband met een snellere genezing. (Matsushita-Arao, 1997) U kunt informatie vinden op RCIP.
 3. 3
  Als u slachtoffer bent, moet je ook de hulp van een professional te zoeken. Soms helpt het om je helende proces te begrijpen.
 4. 4
  Vraag een specialist in verkrachting trauma syndroom voor informatie over de toestand en de gevolgen ervan. U kunt een therapeut vinden door te bellen naar het APA op 1 (800) 964-2000, of de NMHA op 1 (800) 969-6642.
 5. 5
  Stel een medische arts over uw symptomen. U kunt een arts vinden op Medline.
 6. 6
  U kunt ook onderzoek doen bij uw lokale bibliotheek. Pathfinders zijn websites die door bibliothecarissen die de beste middelen lijst over een bepaald onderwerp. Deze bron zou u vertellen welke naslagwerken, boeken, databases (tijdschriften) en online bronnen zijn het beste voor uw onderwerp. U kunt uw lokale bibliotheek vind je hier. U kunt pathfinders vinden met behulp van een zoekmachine op internet.
 7. 7
  Verkrachting crisis centra zullen ook informatie over de gevolgen van verkrachting. Sommigen zullen uitlenen materiaal of hebben hun eigen bibliotheek in het crisiscentrum. U kunt uw lokale crisiscentrum vinden door te bellen RAINN op 1 (800) 656-HOPE of gaan hun rainn.org website en toegang tot de database.

Tips

 • Symptomen ervaren door slachtoffers van verkrachting zijn:
  • Psychologisch: verkrachting trauma syndroom, PTSS, OCS, SI, eetstoornissen, nachtmerries, flashbacks.
  • Fysiek: body herinneringen (. Mogelijk in een brain-gerelateerde zin, maar niet ondersteund door de huidige theorie Kijk omhoog "body geheugen" op answers.com, kritieken), hoofdpijn en buikpijn, chronische bekkenpijn, Pre-menstrueel syndroom, Maagdarmstelselaandoeningen, Gynaecologische en zwangerschapscomplicaties, migraine en andere frequente hoofdpijn, rugpijn, Facial pijn, Disability preventie werk. Mogelijke zwangerschap.

Waarschuwingen

 • Wees je bewust van het slachtoffer schuld ( http://www.ibiblio.org/rcip//vb.html ) - "Slachtoffer schuld houdt het slachtoffer verantwoordelijk is voor wat er gebeurd is met haar / hem Een manier waarop het slachtoffer de schuld te geven is bestendigd is. door middel van verkrachting mythen. Verkrachting mythen ons toelaten om het slachtoffer de schuld en zijn vaak voorkomende valse overtuigingen. "

Dingen die je nodig hebt

 • Een notebook, ook wel een alledaags boek, om dingen te schrijven de PTSS zorgt ervoor dat je vergeet. U kunt ook een vriend daar met u om u te helpen omgaan met alles en de nasleep van dit alles.